Subsidiemogelijkheden

Subsidie voor Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

Vanaf 1 september 2019 tot en met 31 december 2020 loopt er een subsidie voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in een eigen huis. Je kunt in aanmerking komen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) als je 2 of meer energiebesparende isolatiemaatregelen hebt uitgevoerd en betaald.

Het gaat om isolatiemaatregelen als:

• Spouwmuurisolatie
• Dakisolatie
• vloer en/of bodemisolatie
• gevelisolatie
• hoogrendementsglas

De subsidie bedraagt ongeveer 20% van de kosten die je maakt. De subsidie wordt achteraf verstrekt en op basis van de facturen van het bedrijf dat de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Er wordt geen subsidie verleent als je zelf gaat klussen.

De isolatiemaatregelen moeten wel aan bepaalde isolatiewaarden voldoen.
Je kunt alles nalezen op de website van de overheid: zie deze link

Er is ook een rekentool beschikbaar, waarmee je je subsidie kunt bereken. Dit Excel bestand kun je vinden onder het kopje “bereken uw subsidie”. Heb je plannen voor isolatiemaatregelen dit komende jaar neem dan zeker even een kijkje en laat deze subsidiemogelijkheid zeker niet liggen.

Gemeentelijke Subsidies

De gemeente heeft een nieuwe subsidie voor mensen met een koophuis om hen te helpen hun huis te verduurzamen. Bewoners kunnen een vergoeding krijgen voor de kosten van trajectbegeleiding bij het uitvoeren van energiemaatregelen aan hun huis. De gemeente wil het zo makkelijker maken voor bewoners om hun huis energiezuiniger te maken. Er is subsidie voor drie soorten advies: energieadvies aan huistrajectbegeleiding en een ‘duurzaam’ meerjarenplan. De subsidie geldt alleen voor de bij de gemeente aangesloten adviesbureaus. Lees verder over voorwaarden en aanvragen van de subsidie